NetNix filmt de toekomst

Jongeren brengen Noordoost-Friesland in beeld

Jongeren uit Noordoost-Friesland brengen hun eigen leefgebied en werkomgeving in beeld. Zij leggen hun leven en ideeën vast op film. De clips gebruiken ze voor het internet of sociale netwerken. Dat is het doel van de jonge Stichting NetNix. Samen met het regionale en lokale onderwijs, overheid en bedrijfsleven laat de stichting scholieren,  studenten en professionals samenwerken aan projecten. Het Leader-gebiedsplatform van Noordoost-Friesland ondersteunt dit initiatief. Het platform heeft positief geadviseerd over de subsidieaanvraag aan het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân.

Net Nix maakt opnamen bij Kabel Noord

Het bestuur van NetNix bestaat uit Niek Geelhoed, directeur van Kabel Noord, Jan de Vries, voorzitter ONOF en directeur van Verzuim Protect en Eric Voigt van Noordman Media. Zij willen jongeren laten nadenken over een kansrijke toekomst in hun gebied.

NetNix is ontstaan nadat RTV Noordoost-Friesland jongeren in 2008 liet meedoen aan een maatschappelijke stage bij de radio. De meeste jongeren wilden ook daarna betrokken blijven bij de radio. Naast de radio ontstond het idee videoproducties voor en door jongeren te gaan maken. De eerste werd ‘NetNix; weet jij al wat je wilt worden?’. Deze documentaire film werd getoond bij een congres in Esonstad, de aftrap van de Gouden Driehoek, het samenwerkingsverband in Noordoost-Friesland van ondernemers, overheid en onderwijs. Het werd enthousiast ontvangen en er kwamen meer opdrachten. Eind 2009 splitste NetNix zich af van de lokale omroep.

De projecten waarmee de stichting zich in 2010 bezighoudt? Het Europese uitwisselingsproject ‘Vital Rural Area’ gaf opdracht tot vier producties over de beroepskeuze in Noordoost-Friesland. Tezelfdertijd tekende de gemeente Kollumerland c.a. een offerte voor een serie van vier ‘commercials’ over jeugd en alcohol.

Om dit allemaal te kunnen uitvoeren, heeft de stichting een subsidieaanvraag ingediend bij de provincie Fryslân via Plattelânsprojekten Noordoost-Friesland. Er moet onder ander geld komen voor een kantoor, een studio en productiemateriaal en begeleidingsuren.

Omdat het project bijdraagt aan kansen voor jongeren in het gebied, één van de speerpunten van het gebiedsplatform, is er een positief advies uitgebracht voor de subsidieaanvraag. Daarmee kan de stichting een bedrag verwachten van € 34.635. Goed nieuws!

Deze posting naar aanleiding van een persbericht van de Provincie Fryslân.

Meer over NetNix
Meer foto’s
Meer over platteland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *