Honderden toeristen gebruiken draadloos netwerk

Goed nieuws uit Dokkum

En dan nu even wat goed nieuws over Beleef Dokkum 3D Online.  Sinds het netwerk en het portal online gingen, hebben er meer dan vijfendertighonderd bezoekers ingelogd via de draadloze hotspots in Dokkum. Dat zijn er veel meer dan we hadden durven hopen. Vooral sinds het begin van het toeristische seizoen nam het bezoekersaantal sterk toe. De cijfers bevestigen wat wij bij aanvang van het project hadden gehoopt. We veronderstelden dat gratis toegang tot het internet de drempel tot de hotspots zou verlagen. Dat is uitgekomen. 

In de grafiek hieronder heb ik de cijfers voor juni en juli eruit gelicht.

Grafiek van bezoekers draadloos netwerk Dokkum. © Kabel Noord 2010

Grafiek van bezoekers draadloos netwerk Dokkum. © Kabel Noord 2010

De volgende vraag die we onszelf stellen: Wat vinden al deze inloggers van de internetsite die zij nolens volens krijgen voorgeschoteld en wat doen zij met de informatie? We hebben geprobeerd deze zogenaamde pushpagina of landingspagina informatief en interessant te maken, zonder irritant te worden. 

Volgende week neemt Marja Verbeek, stagiaire bij Kabel Noord, een enquète af bij bezoekers van het Friese stadje.  Daarna weten we meer!

Meer over Beleef Dokkum en aanverwante onderwerpen


 

Logo Europese Unie  

 

Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Het project Beleef Dokkum 3D Online wordt medegefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de Provincie Fryslân


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *