Minsken Meitsje in Doarp in Twijzelerheide

Het eerste Friese virtuele loket is bijna een feit. Aanstaande zaterdag wordt het feestelijk geopend, samen met het project Minsken Meitsje in Doarp, dat hiervoor de volgende uitnodiging uit deed gaan:

Het voormalig Rabobankgebouw aan de Dominee Zylstrawei 1A in Twijzelerheide krijgt een nieuwe bestemming. Onder de vlag van het project Minsken Meitsje in Doarp worden hier twee deelprojecten gehuisvest: het Steunpunt en het Virtueel Loket.
De feestelijke starthandeling vindt plaats op zaterdag 27 november 2010 van 11.00 tot 16.00 uur

Programma

11.00 uur – Starthandeling en welkom door burgemeester Tjeerd van der Zwan en wethouder Marten van der Veen.
11.15 uur – Demonstratie van het Virtueel Loket.
11.15 tot 16.00 uur – Nader kennismaken met de projecten, onder het genot van …

Ervaar tijdens de open dag hoe een virtueel loket werkt!

“Minsken Meitsje in Doarp”

Op allerlei manieren wordt her en der ‘krimpachtig’ geprobeerd de leefbaarheid in dorpen te versterken en de ontwikkelkansen te vergroten. In Twijzelerheide is het afgelopen jaar gesproken over knelpunten maar vooral over de kansen van dit dorp. Een zichtbaar resultaat is het herbestemmen van het voormalig bankgebouw waarin twee projectactiviteiten worden ontwikkeld en uitgevoerd. De projectervaringen in Twijzelerheide kunnen ook in andere dorpen worden benut.

Deelproject Steunpunt

Het steunpunt wil een dienstbare rol voor het dorp en directe omgeving vervullen, samen met de mensen uit of nabij het dorp. Het ‘steunpunt’ wordt ingericht en bemenst onder supervisie van Raderwerk Buitenpost. Er wordt gestart met een inbrengwinkel Hastommenocht.

Deelproject Virtueel Loket

Een virtueel loket is een televisiescherm waarop de mensen in het dorp de dienstenaanbieders zoals het gemeentehuis (WMO), een bank, zorgverlener of verzekeraar kunnen ontmoeten alsof ze bij elkaar aan tafel zitten.

Deelproject(en) Veilig Opgroeien

Voor ouders en kinderen worden allereerst bestaande ondersteunende programma’s geïntensiveerd. De basisscholen, de peuterspeelzaal en het jongerenwerk zijn belangrijke partners.

Meer over innovatie op het platteland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *