Glasvezel voor Heidepunt

Vorig jaar installeerden we een Byldskermloket ofwel Virtueel Loket in het steunpunt te Twijzelerheide. ‘We’, dat was een consortium van de Gemeente Achtkarspelen, Axtion BV, DHV, De Eijk BV en Kabel Noord. In dit blog heb ik hier al vaker over geschreven. Dat is hier na te lezen.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan en een bekende dorpsbewoner openen het Byldskermloket in november 2010. Foto: Binne van der Louw

De grootste hinderpaal bleek de bandbreedte en capaciteit van de internetverbinding. Noch ADSL, noch  de Kabel konden dit voor elkaar krijgen. Er is nu gelukkig een oplossing gevonden, dankzij goede en effectieve samenwerking tussen mijn collega’s bij Kabel Noord en het ambtelijk apparaat van de gemeente Achtkarspelen. Het volgende was eind juli te lezen in de besluitenlijst van het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Achtkarspelen. Ik citeer:

Snel internet voor Byldskermloket en scholen

In Twijzelerheide komen onder de noemer Minsken Meitsje in Doarp veel activiteiten samen. Passend binnen dat kader heeft Kabel Noord een aanbieding gedaan waarmee het mogelijk en betaalbaar wordt om zowel het ‘byldskermloket’ als twee basisscholen versneld aan te sluiten op glasvezel.

De project- en stuurgroep Klasseglas hebben aangegeven positief te staan tegenover het versneld aansluiten van deze twee basisscholen in Twijzelerheide.

Het college van B & W heeft  besloten hieraan medewerking te verlenen. Het collegebesluit houdt in:

– Versnelde aanleg glasvezelinfrastructuur naar Virtueel Loket Twijzelerheide;

– Integrale koppeling, i.c. ontsluiting van de twee basisscholen, in lijn met het Projectplan Klasseglas;

– Akkoord met offerte Kabel Noord en kostendekking conform het voorstel.

Kabel Noord zal gedurende de zomer voorbereidingen treffen om in het najaar met de uitvoering te kunnen starten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *