Toeristen maken gebruik van Wifi Beleef Dokkum

Met de draadloze toegangspunten in de binnenstad van Dokkum gaat het niet slecht. Deze week, net terug van vakantie, nam ik de tijd om de bezoekersstatistieken door te nemen. In juni logden er 145 bezoekers in op het wifinetwerk van Kabel Noord, in juli waren het er 447 en in augustus tot nu toe 229.



Het is duidelijk, dat het toeristenseizoen de aantallen bezoeken aan het draadloze netwerk heeft doen toenemen. Een geruststelling voor ons bij Kabel Noord. Want het was niet de bedoeling dat binnenstadbewoners het netwerk zouden gaan gebruiken. Daarvoor hebben we een hoogwaardig kabelnet in de grond. Het is overigens niet dat we hen geen wifi gunnen, maar dit medegebruik zou de capaciteit van het netwerk behoorlijk hebben doen dalen, ten koste van de echte doelgroep, de bezoekers van buiten.

Ook valt het op, dat de bezoeken vanaf eind juli terugliepen en zich pas na half augustus weer begonnen te herstellen. Je zou bijna gaan denken dat de natte en koude weersomstandigheden invloed op de doelgroep hebben gehad…

Die doelgroep bestaat hoofdzakelijk uit overnachtende bootjesmensen en campingbezoekers. Tja, die hebben geen zin om zich nat te laten kletteren in Dokkum. Maar nu ze er toch zijn, worden ze door de landingspagina van Beleef Dokkum op weg geholpen, richting de gastvrije binnenstad van Dokkum.

Lees hier meer over dit project

Bekijk ook even www.beleefdokkum.nl of www.noordoostfriesland.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *