QR-winkelen Dokkum maakt lege etalages interessant

Via noordoostfriesland.nl ontvingen we het volgende persbericht. We waren er zelf nauw bij betrokken. We zien dit project als een pilot voor de verdere opschaling en versterking van de projecten Dokkum Online 3D, Beleef Dokkum en het draadloze wifinetwerk in de noordelijkste stad van Friesland.

QR - Dwars door Dokkum. Het zijn de ROC-studenten die het allemaal voor elkaar kregen. Toppers!
QR – Dwars door Dokkum. Het zijn de ROC-studenten die het allemaal voor elkaar kregen. Toppers!


Hier de tekst van het persbericht.

Startschot op Grote Breedstraat Dokkum

Openingswoord, bovenop het dak van de glazen container. Van links naar rechts, zonder hoogtevrees: Gijs van Hesteren (Kabelnoord), Marga Waanders (burgemeester), Bram Borstlap (DongeraDichter). Foto Nofcom.
Openingswoord, bovenop het dak van de glazen container. Van links naar rechts, zonder hoogtevrees: Gijs van Hesteren (Kabelnoord), Marga Waanders (burgemeester), Bram Borstlap (DongeraDichter). Foto Nofcom.

DOKKUM – Op vrijdagmiddag 6 juli 2012 gaf burgemeester Marga Waanders bovenop een glazen container het startschot voor het project QR – ‘Dwars Door Dokkum’. Volgens Gijs van Hesteren van Kabelnoord is dit vernieuwende winkelproject een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs .

De doelen van het project: leegstaande winkelpanden krijgen opnieuw een functie die interessant is voor het winkelend publiek, de panden krijgen een beter aanzien, er komt nieuwe omzet voor de gevestigde middenstand én de QR-code worden ingevoerd in Dokkum. Hiermee slaat het project vele vliegen in één klap. DongeraDichter Bram Borstlap declameerde zijn zeer toepasselijke gedicht ‘Stop de leegloop’. Burgemeester Waanders scande de eerste QR-code als openingshandeling en kon daardoor  profiteren van direct winkelvoordeel in Dokkum.Onder begeleiding van Herbert Groenevelt en Joost Willems van ROC Friese Poort hielpen leerlingen van het ROC het winkelend publiek  bij het installeren van QR-scanners en het scannen van de aanbiedingen. In de Hoogstraat is een nieuwe winkel geopend, waar de etalage is omgetoverd tot een QR-code scanpunt. Hier zijn de komende drie maanden aantrekkelijke en wisselende aanbiedingen te vinden.

“De unieke samenwerking tussen Kabelnoord, ROC Friese Poort, NOFCOM en Douma Reclamedingen is een succes. Het resultaat mag er zijn!”, aldus Roeland Westra van NOFCOM en Rogier Peters van Douma Reclamedingen.

QR - Dwars door Dokkum. Burgermeester Marga Waanders legt uit hoe het werkt.
QR – Dwars door Dokkum. Burgermeester Marga Waanders legt uit hoe het werkt.

www.dwars-door.nl is gerealiseerd door een internetpartner van NOFCOM: Fisk uit Oenkerk.

Cijfers

601 QR-scans, waarvan 350 op vrijdag.
100 ingevulde formulieren voor het ophalen van aanbidingen (voornaam, achternaam en telefoonnummer).
217 unieke bezoekers op vrijdag.
84 unieke bezoekers op zaterdag.

Film van de stadsdichter en opening door burgemeester Marga Waanders
Audiofragment Omrop Fryslan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *