Oerol 2007

Net als zovele jaren zijn we weer bij Oerol…
Al die jaren sinds het begin dat we er met de tjalk of met de klipper waren – en nu alweer voor de derde keer op een camping. In 2005 met onze vorige camper, die intussen op zijn kant is gegaan op de A7 bij Hoorn. Een jaar later met de Alpenkreuzer en nu in een stacaravan op Camping Veldizcht, vlak bij de Westerkeyn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het weer vandaag is echt Waddenweer. Grote schepen met aardappelen jagen door de vaak toch heel blauwe lucht en van tijd tot tijd legen de hemelsluizen zich, maar alles bij elkaar is het eigenlijk heel aangenaam.

De snelboot zat goed vol, maar voor het eerst dit jaar waren er geen problemen. Rederij Doeksen heeft het licht gezien en gezorgd voor een online reserverings- en boekingssysteem. Het was wel een hele sjouw om van de ingang van de terminal in Harlingen naar de aanlegplaats te komen, met twee loodzware weekendtassen, twee koffers die gelukkig wieltjes hadden, een rugzak vol cameramateriaal van Inge en een TT-draagtas – gedeeld door drie personen. De Arriva-bus bracht ons na aankomst op Skylge snel naar Midsland-Noord. Viel ook niet echt mee, bus was ook propvol, maar gezellig, met de typische Oerolsfeer. Op de camping troffen we een kraakheldere en ruime stavaravan, dus vandaag krijgt een tien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *