Monsterlijk Italiaans designicoon

Vanwege een gebeurtenis in verband met mijn werk was ik dit weekend enigszins van slag. Volgens collega Tineke gaan vrouwen dan kleren kopen. Mannen doen dat anders: die kopen een motor.

Tenminste, daar draaide het op uit, toen ik de Moto Guzzi zaterdag de deur uitrolde. Bij Motoport Hippolytushoef zou een Ducati 895 onthuld worden. Altijd fijn als je een doel hebt voor je ritje en het was maar een half uurtje rijden via de Afsluitdijk. Mooi rustig winterweer en de voering van mijn motorjack had ik weer in kunnen ritsen, na hem een paar weken kwijt te zijn geweest. 

Eenmaal in de zaak stond deze motor daar: een Ducati “Monster” 100 i.e. De verkoper hoefde niet erg zijn best te doen. Allerlei omstanders, allen heren van een zekere leeftijd (ongeveer de mijne), gaven hoog op van de kwaliteiten van de Ducati Monsterserie. Ze hadden er zelf ook net een gekocht en ik moest er maar eens een proefrit op rijden. Ik dacht nog: moet ik niet doen, maar ging voor de bijl.

Letterlijk, want na die proefrit was aankoop geen vraag meer. Wat rijdt het grandioos en hoe mooi ziet het er uit! Er moesten nog een paar dingetjes geregeld worden, dat wel. Een financieringsvraagstukje oplossen, de partner een en ander uitleggen. Als het goed gaat, staat hij de dag na Kerst in de garage.

Daarna ben ik nog even gebleven, om de feestelijke onthulling bij te wonen van de Ducati superbike 895. Mooi hoor, met die speciale paint. Voor de openbare weg wel een beetje te compomisloos, zo’n straatracer. De Monster lijkt me geschikter. Voor het circuit heb ik altijd nog mijn twee MuZ’s.

Winkeleigenaar Eelco Metselaar vlak voor de onthulling. Foto: Gijs van Hesteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *