Chris Arlman

Vanmorgen op de radio: Chris Arlman overleden. Verdorie, wat jammer. Een uitgesproken man, die ik waardeerde om zijn directheid en daadkracht. Lang niet altijd was ik het eens met zijn beleid en Arlman niet met het mijne. In mijn tijd als raadslid voor GroenLinks in Harlingen (2002-2006) had ik een paar aanvarinkjes met hem, maar nooit leidden die tot permanente onmin, integendeel.

Niet altijd was hij even tactisch, maar ik respecteerde hem en ik mocht hem. Na mijn aftreden als raadslid zag ik hem niet vaak meer. Hij was één van de mensen van wie ik dat jammer vond.

Hoogtepunten:
Die keer dat ik met slaande deuren de raadszaal verliet, nadat hij zichzelf tot de “grootste democraat van de raadszaal” had uitgeroepen. Niks aan de hand, alleen wat kalk van het plafond.
Chris Arlman vatte het, net als ik, op als een zoutwaterschipper: met een korrel zout.
Later, toen ik op een warme julidag met een door het AZC op het trottoir gedeponeerde dakloze Azerbeidzjaanse mevrouw voor het gemeentehuis stond. In hemdsmouwen, oprecht geschokt en verontwaardigd, zette Arlman de ambtelijke molens in beweging.
En die keer toen ik het College van B & W incompetent had genoemd omdat het Harlinger Bos zonder vergunning werd gekapt op een vroege zaterdagmorgen. Arlman ging vierkant achter zijn college staan en nadat hij uitlegde dat de aannemer buiten medeweten van de gemeente aan het werk was gegaan nam ik mijn woorden terug.

Chris Arlman, vaarwel.

In de media:

Oud-burgemeester Chris Arlman overleden

Oud-burgemeester Chris Arlman van Harlingen, Nieuweschans en Pekela is woensdag op 64-jarige leeftijd overleden.
Arlman kreeg tijdens een bezoek aan een kaatswedstrijd in Harlingen een hartaanval. Er werd meteen eerste hulp geboden, waarna Arlman naar een ziekenhuis is vervoerd. Daar is hij overleden.
De PvdA-er Arlman was vorig jaar nog een half jaar waarnemend burgemeester in Bellingwedde. Ook is hij voorzitter van BV Veendam en Cambuur Leeuwarden geweest.

Bron: RTV Noord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *