Openingsevenement Beleef Dokkum

Project ‘Beleef Dokkum 3D online’ gepresenteerd in Dokkum

Initiatiefnemers Beleef Dokkum 3D Online

DOKKUM – Na maandenlange voorbereiding wordt op vrijdag 23 april het project ‘Beleef Dokkum’ gepresenteerd. Een uniek project voor Dokkum, waarbij toeristen via een gratis draadloos netwerk verbinding kunnen maken met internet. Hieraan gekoppeld is ook een portal met informatie over de stad Dokkum en haar omgeving. Daarnaast kunnen de Breedstraten in Dokkum in 3D worden bekeken. Dokkum is hiermee de eerste stad in Nederland die een dergelijk project lanceert en hoopt met het project toeristen te verleiden en op een toegankelijke wijze door Dokkum te begeleiden.

Het draadloze netwerk is inmiddels al een tijdje beschikbaar. Aanstaande vrijdag 23 april wordt op de Grote Breedstraat in Dokkum het project ‘Beleef Dokkum’ als geheel  gepresenteerd. U bent van harte uitgenodigd om daar bij aanwezig te zijn. Er is dan tevens gelegenheid om de 3D versie van de Breedstraten van Dokkum te bekijken. 


Samenwerking

Het project is een samenwerking tussen Kabel Noord, de kabelmaatschappij in Noordoost Friesland en NOFCOM, het leerbedrijf in Noordoost Friesland. Toch is het project begonnen met een idee van de winkeliers van de Breedstraten. Samen met NOFCOM wilden de winkeliers een 3D versie van de Breedstraten maken op debreedstraten.nl. Door een subsidie van de provinsje Fryslân, werd het project samengevoegd met dat van Kabel Noord. Vanaf dat moment is het project de naam ‘Beleef Dokkum’ gaan dragen. 

Het project is een samenwerking tussen diverse partijen. Zo werkten NOFCOM en Kabel Noord samen met Wentzo (draadloos netwerk), MediaCt (ontwerp website), Speak (technische realisatie), Eurogroup (projectbegeleiding) en een aantal andere partners.
Vanwege het unieke karakter van het project, is het mede gefinancierd door het Europees Fonds voor regionale ontwikkeling en de provincie Fryslân.

Programma

9.30   – 10.00 uur                   Ontvangst bezoekers en leden van het programma
10.00 – 10.15 uur                   Welkom door dagvoorzitter. Korte uitleg over het project
10.15 – 10.30 uur                   Opening Beleef Dokkum 3D Online 
10.30 – 10.40 uur                   Korte toelichting van projectmedewerkers
10.40 – 11.10 uur                   Demonstratie Beleef Dokkum 3D Online    
11.10 – 11.30 uur                   Korte toelichting van projectmedewerkers
11.30 – 12.30 uur                   Zelf Beleef Dokkum 3D Online ervaren en speeddaten

Meer informatie

Tijdens de live-gang van het project ontvangt u uitgebreide informatie over de inhoud van het project. Ook is er dan de mogelijkheid om te speeddaten met de verschillende partners die aan het project hebben gewerkt. Kijk ook van tijd tot tijd even op ons Twitter account: www.twitter.com/beleefdokkum  


Logo Europese Unie 

SAMENWERKINGSVERBAND NOORDNEDERLAND
HET PROJECT BELEEF DOKKUM 3D ONLINE WORDT MEDEGEFINANCIERD
DOOR HET EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING EN DE
PROVINCIE FRYSLÂN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *