Provincie blij met virtueel Dokkum

Beleef Dokkum 3D Online is voorbeeldproject voor Elf Steden

Vrijdag vond het openingsevenement plaats van het project ‘Beleef Dokkum 3D online. De provincie Fryslân hoopt op verdere uitrol over bijvoorbeeld de Elf Steden.

Mensen van de Provincie Friesland wandelen door de cirtuele binnenstad van Dokkum. Foto: Henk Aartsma.

Enkele afgevaardigden van de Provincie Friesland wandelen door de virtuele binnenstad van Dokkum.
Foto: Henk Aartsma.

Femke van Akker, beleidsmedewerkster bij de Afdeling Economische Zaken van de provincie, zegt daarover:

"De provincie Fryslan heeft vanuit het Regionaal Innovatieprogramma Fryslan Fernijt II bijgedragen aan het project. Dit betekent de de provincie het als een innovatief project ziet. Dat blijkt in verschillende opzichten:
– Als een innovatieve vorm van marketing: het zet Dokkum veel sterker op de kaart.
– Er is sprake van een innovatieve vorm van communicatie met toeristen, onder andere om ze te verleiden langer in het gebied te blijven en meer te besteden of nog eens terug te komen.
– De samenwerking is innovatief te noemen: diverse partijen zoals Kabel Noord, ICT-bedrijven, toeristische bedrijven en detailhandel werken samen.

Het project ‘Beleef Dokkum 3D online’ wordt door de provincie vooral als een pilot beschouwd, de uitrol over de andere 10 steden in Fryslan volgt hopelijk snel als dit project goed loopt!
De provincie heeft in haar beleid Fryslan Topattractie als doel om Fryslan beter op de kaart te zetten als toeristische bestemming met het benadrukken van de volgende sterke punten: Wadden, Grenzeloze vaarmogelijkheden, De Wouden/ Nationale Landschappen en Nationale Parken, De Elf Steden.
Binnen dit laatste speerpunt is met Beleef Dokkum 3D Online in de prachtige stad Dokkum een eerste stap gezet op weg naar nog meer bekendheid van en bezoek aan onze Elfsteden en daarmee Fryslân.

Ook namens de provincie gefeliciteerd met het eindresultaat. De partijen die samengewerkt hebben in dit project kunnen zeker trots zijn! Bedankt voor al deze inzet ook namens de provincie."

Tot zover Femke van Akker. Wij in Dokkum zijn blij met deze uitspraken!


bericht LCDe Leeuwarder Courant schreef zaterdag:

Alle elf steden virtueel presenteren

DOKKUM – In navolging van Dokkum moeten er ook van de andere tien Friese steden virtuele presentaties worden gemaakt. Dat is de wens van de provincie Fryslân. De provincie denkt dat een dergelijke vorm van marketing
het Friese toerisme goed zal doen. Gisteren was de aftrap
van het project in Dokkum, de eerste in de provincie. Op de website beleefdokkum.nl kunnen toeristen thuis alvast een
kijkje nemen in de Breedstraat, de winkelstraat van de stad. Dat kan via een driedimensionale presentatie. Volgens Roeland Westra die namens het leerbedrijf van de Friese Poort het project begeleidt, is het niet ondenkbaar dat in de toekomst de winkeliers een webwinkel aan de site kunnen verbinden.


Logo Europese Unie 

SAMENWERKINGSVERBAND NOORDNEDERLAND
HET PROJECT Dokkum ONLINE-3D WORDT MEDEGEFINANCIERD
DOOR HET EUROPEES FONDS VOOR REGIONALE ONTWIKKELING EN DE
PROVINCIE FRYSLÂN


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *