Centennial Classic TT van start

Vrijdagavond, Assen. Twaalf jaar heeft het moeten duren. De eerste Centennial Classic TT sloeg in 1998 in als een bom. Deze nostalgische reünie van motorvrienden was naar later bleek het startsein voor een lawine aan spraakmakende evenementen voor historische wegracemotoren: van racedemo’s rondom de kerk tot de Bikers Classics op het legendarische circuit van Spa Francorchamps.

Centennial Classic TT, vrijdagavond

Desondanks voelde initiatiefnemer Ferry Brouwer niets voor een herhaling. De Nederlandse en internationale motorfans én de coureurs moesten het maar doen met bovengenoemde surrogaten. Lang zeuren en vaak vragen bleken echter toch te helpen. Dit voorjaar werd de aankondiging voor een herhaling gedaan en in het weekend van 18 en 19 september was het zo ver.

Dit keer niet meer georganiseerd Brouwer zelf, maar door een groot ondersteunend team, had Brouwer dit keer meer tijd om te doen waarin hij het beste was: hij kreeg de taak om vanuit zijn enorme kring vrienden en kennissen in de motorwereld een boeiend rijdersveld samen te stellen. Dat lijkt goed gelukt en wij zijn erbij dit weekend. In de pitboxen en daarbuiten struikelen we op vrijdagmiddag al over de bekende gezichten. Grootheden als Steve Baker, Wil Hartog, Hugh Anderson, Jan Huberts, Aalt Toersen.

Foto’s vrijdagavond
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag

Lees ook

Centennial Classic TT 2010

De Officials van de Centennial

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *