Al doende op de radio

Kabel Noord is ook ‘dwaande‘. Dat kon ik bevestigen tijdens het radiointerview bij de lokale omroep RTV Noordoost-Friesland. Vanaf het begin van de regionale samenwerking die leidde tot deze campagne was Kabel Noord erbij betrokken. Daarover mocht ik komen vertellen, samen met onder andere Willem Kooistra van PTH, Jan Willem Zwart van Markant Friesland en van De Kruidhof en Jelle Boerema, wethouder van de gemeente Kollumerland c.a.

Studio RTV NO-Friesland, Weekend Nieuwsshow. @Nijsfamke aan het werk met haar collega's
Studio RTV NO-Friesland, Weekend Nieuwsshow. @Nijsfamke aan het werk met haar collega's.

Zo’n radiogesprek is altijd te kort en net als je er eens goed voor wilt gaan zitten is het alweer afgelopen. Van tevoren had ik me zorgen gemaakt. Gaat men straks vragen wat Kabel Noord allemaal doet aan dwaande? Dat was ik na gaan vragen bij mijn collega P.W. en zij antwoordde: “Jazeker zijn wij dwaande! Op de nieuwe website komt het logo en we participeren in allerlei dwaande-achtige zaken zoals Beleef Dokkum, Vital Rural Area, Klasseglas enzovoorts. Om de leefbaarheid in Noordoost-Friesland te vergroten en om iedereen dwaande te houden leveren wij voorzieningen op het gebied van breedband en breedbandtoepassingen.”

Het antwoord maakte me helemaal blij. Tijdens werkoverleggen en in personeelsnieuwsbrieven vertel ik graag en soms te lang over de maatschappelijke innovatieprojecten van mijn afdeling. Het is erg prettig om te ervaren dat mijn verwoede pogingen leiden tot intern begrip en draagvlak en dat collega’s direct de verbinding zien met de dagelijkse core-business.

P. ging verder: “Gles yn Hûs is ook een mooi voorbeeld, wij draaien een glasvezelpilot met behulp van de bewoners, ondernemers en verenigingen in de buurt. ‘Fiber to the Home’. We vragen hen om input voor de toekomstige interactieve televisie, IPTV. Hartstikke dwaande. Ook sponsoren we lokale projecten en verenigingen. Wij gaan dwaande actief uitstralen!”

Voor mij en Kabel Noord mooi meegenomen dat we een communicatiemanager met zoveel betrokkenheid hebben, voor de regio dat we een zetje kunnen geven aan regionaal zelfbewustzijn. En wat handig zo’n weblog, waarin ik de dingen kwijt kan die in een kort radiogesprek niet aan de orde konden komen.

Rechts van ondergetekende zit Jelle Boerema, wethouder in Kollumerland c.a.
Rechts van ondergetekende zit Jelle Boerema, wethouder in Kollumerland c.a.
En later zit daar Jan-Willem Zwart, voorzitter Markant Friesland.
En later zit daar Jan-Willem Zwart, voorzitter Markant Friesland.


Foto’s © Inge van Hesteren

1 reactie op “Al doende op de radio

  1. Hallo Gijs,

    Mooie blog heb je geschreven. Je bent altijd welkom bij ons in de studio om te bevlogen te vertellen over je werk/passie. Goed om te zien dat je ook positief spreekt over de streekradio/lokale omroep.

    Groet,

    Jacob.
    @loggies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *