Op zoek naar het Masterplan

In Noordoost-Friesland is men goed bezig (#dwaande) met de toekomst. Van grote betekenis was het tot stand komen van het Sociaaleconomisch Masterplan. Onlangs werd het gepresenteerd voor een forum van vierhonderd ondernemers en  vertegenwoordigers van overige instellingen en organisaties.

DwaandeDe presentatie werd geestdriftig begroet. Alleen, bij de uitgang van de feestzaal werd er van alles uitgereikt, maar geen kopie van het plan zelf. Nog weken nadien ging de vraag rond: “Gijs, weet jij misschien waar we dat plan kunnen bekijken, aanvragen of downloaden?” Ik wist het ook niet, maar een zoekactie op het internet leverde mij een paar weblinks op. Uiteindelijk vond ik de bestanden via de notulen van de gemeenteraadsvergadering van november van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Toegegeven, het moest van ver komen. Misschien ligt hier een mooie taak voor de communicatieafdelingen van de aan het Masterplan deelnemende gemeenten in Noordoost-Friesland. De ondernemers willen best enthousiast zijn, maar ze moeten wel weten waarvoor natuurlijk. Op zich waren ze al erg blij met de Dwaande-sticker voor de bumper van hun auto.

Ten behoeve van mezelf en de belangstellende omgeving herplaats ik downloads van de documenten hier in dit weblog.

Masterplan Noordoost (6 Mb)

Samenvatting Masterplan (2 Mb)

Uitvoeringsagenda Masterplan (2Mb)

Meer berichten over dit Masterplan.

2 reacties op “Op zoek naar het Masterplan

  1. Eerlijk gezegd vind ik, dat de site http://www.netwerknoordoost.nl de belangstellende niet op een handige manier verder helpt. In beeld krijgt hij een uitnodiging voor een bijeenkomst die al plaats heeft gevonden. Pas na scrollen vindt hij onderaan het bericht enkele links, die geen van alle naar een volledige versie van het plan verwijzen. Hij moet het doen met samenvattingen en deelhoofdstukken.
    Ook Google kon er kennelijk niets mee, want mijn zoekactie “masterplan – Noordoost – *.pdf) verwees er niet naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *