Classic TT Overasselt: uitdagend

10 juni mooie demodag

We kijken terug op een hele mooie demodag op het TT-circuit van Overasselt. Daarvoor zorgden de strakke organisatie door Leo Fleuren en zijn vrienden van Affetto Ducati, de uitdagende baan, het enthousiaste, zevenhonderdkoppige publiek, de pastoor en de wethouder, de rijders en niet in het minst de machines.

Zelfs de pastoor hielp mee. Foto Willem/Margriet IJzendoorn
Zelfs de pastoor hielp mee. Foto Willem/Margriet IJzendoorn

Reacties

Een aantal reacties op een rij. 

Chris van Essen, Honda SS50-coureur:
“Het was een mooi dagje vandaag, hele leuke demo gereden bij de SAM Motorsport in Overasselt! Ook nog even op TV Gelderland te zien.”

Tonny van der Bunte, de CBX-1000-rijder:
“Prima georganiseerd, zelfs de pastoor hielp mee. Een mooie baan met veel variatie, een beetje tricky, maar dat maakt het extra leuk. Voor de zijspannen was het een beetje smal, maar dat was goed voor de conditie met zoveel wisselende bochten. Enthousiast publiek, dat zichtbaar genoot van al het spektakel dat de SAM te bieden had. Hopelijk volgend jaar weer, ik zal er zeker bij zijn!”

Henk Miedema, speaker of the day:
“Ik vond het een leuke demo. Er is met veel inzet gewerkt, dat was aan alles te merken. Het was heel geslaagd, lijkt mij.”

Ben Kennepohl, hoofdredacteur motorblad Kickxstart (Ben kreeg een 350cc Honda viercilinderracer ter beschikking):
“Zeer geslaagde Demoraces in Overasselt. Heb genoten van de sfeer en het rijden en ben ook heel benieuwd naar de foto’s.”

Gijs van Hesteren, uw webmaster:
“Zowel de Yamaha XS650 als de MuZ Scorpion hebben de hele dag perfect gelopen op dit spannende circuitje van 2,9 kilometer. Het was best zwaar, om in twee klassen te rijden. Interessant om waar te nemen dat je ongeveer dezelfde rondetijden maken kan met deze machines, terwijl de rij-eigenschappen van deze motoren toch behoorlijk verschillen. Drie decennia motorontwikkeling zijn vooral voelbaar in de energie die het de rijder kost.
Hoed af voor Affetto Ducati, al die vrijwilligers en de gemeente, die hun uiterste best gedaan hebben om er voor publiek en rijders een topevenement van te maken!”

Inge van Hesteren, SAM-hoffotograaf:
“Leuk en gezellig evenement. Al dat zand in de paddock vond ik wat minder, maar vooral het feestje tot half twee ’s nachts in de skihut duurde me echt te lang en moest het echt zo luid? Voor de rijders in de paddock, die er ’s ochtends vroeg uit moeten niet echt bevorderlijk voor de concentratie. Volgende keer komen we zeker weer, maar dan niet de dag ervoor, maar ’s ochtends vroeg!”


Fokke Penninga met Moto Gori. Foto Willem/Margriet IJzendoorn

In de lokale pers

Dagblad De Gelderlander schreef twee artikelen over de demo-TT. Met toestemming publiceren wij een deel van de tekst.

Overasselt wil Classic TT exclusief houden

OVERASSELT – ‘Supergaaf’, zo noemt organisator en initiatiefnemer Leo Fleuren de eerste Classic TT in Overasselt. “Het hele dorp is er waanzinnig enthousiast over.”
Lees verder in de onlineversie van De Gelderlander

Motor bij Classic TT onderuit gegaan

Er wordt wel geracet maar het gaat er niet om wie het snelste is. Wethouder Ellen de Swart opende ‘TT van Overasselt’. Ook pastoor Aloys van Veldhoven mocht zo’n rondje maken, met de wijwaterkwast.
Lees meer in de onlineversie van De Gelderlander

Video

Een ronde over het circuit van Overasselt met Jan Wagemakers op zijn Egli Honda CB750

Dit artikel verscheen eerder op de website van SAM Motorsport, www.sammotorsport.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *