Innovatieplannen 2012

Op deze pagina’s beschreef ik onlangs de projecten die de afdeling Innovatie van Kabel Noord ten uitvoer heeft gebracht in het jaar 2010, zie Innovatieprojecten in 2010. Zo’n overzicht zou ik voor 2011-2012 ook wel willen opstellen. Al mijmerend achter mijn toetsenbord bedacht ik me dat de lezer zich zou afvragen: waarom hebben jullie zo’n afdeling en waarom zou je daar een planning voor willen maken? Kijk, dat zit als volgt.

Glasvezelnet Kabel Noord 2010
Glasvezelnet Kabel Noord 2010

Kabel Noord, de kleinste grote kabelaar van Nederland, levert hoogwaardige tripleplaydiensten in de regio Noordoost-Friesland. Het onafhankelijke, privaat werkende bedrijf is eigendom van vijf aandeelhouders: de gemeenteraden van Schiermonnikoog, Ameland, Dongeradeel, Dantumadeel en Kollumerland c.a.  Met 25.000 huishoudens en een aantal bedrijven als klant had Kabel Noord in 2010 een jaaromzet van plm. 8 miljoen euro. Een mooi bedrag, maar de winst voor de regio is groter: Kabel Noord probeert de corebusiness te verbinden met ‘maatschappelijk rendement’, conform de missie die de aandeelhouders het bedrijf hebben meegegeven. Deze missie staat centraal.

Kabel Noord ontwikkelt voortdurend nieuwe technologieën en nieuwe diensten. Effectieve communicatie is daarvoor onontbeerlijk. Hoe brengt het nutsbedrijf deze innovaties op de juiste wijze onder de aandacht, zowel bij klanten als bij aandeelhouders? De producten kunnen een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van de plattelandssamenleving, niet alleen op het gebied van fun & entertainment, maar ook voor meer serieuze toepassingen als virtuele community’s, zorg op afstand, het Nieuwe Werken. Kabel Noord probeert deze nevendoelen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met regionale organisaties, stakeholders en de lokale bevolking. Hoe zorgen we voor betrokkenheid en draagvlak? Maar ook: hoe laten we de projecten en projectresultaten aan de aandeelhouders zien?

Webloggen is één van de manieren, denk ik. Volg daarom dit blog, voor een overzicht van de plannen zoals we die nu op de plank hebben liggen voor 2012.

Lees ook:

Innovatieplannen 2012

2012 en verder

2012 en verder – 2

De virtuele bibliotheek

Rural Game Engine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *