50 meter droge worst voor Kabelnoord

Het Weidenaar Worst – Serious Request pakket

Vorige week vrijdag ontving onze collega Geert Hoogsteen namens ons allen vijftig meter droge worst in ontvangst. Met een delegatie kregen we een rondleiding door het smakelijke worstbedrijf. We mochten worst, gehakt en spekjes proeven, alles tot grote voldoening. Het had allemaal te maken met een veiling.

Wini feliciteert Geert met de smakelijke aankoop. Foto Kabelnoord, Gijs van Hesteren

Mijn collega Pytsje Wobbes legt het uit:  “Kabelnoord heeft het hoogste bod geplaatst op de vijftig meter droge worst. Die was door Weidenaar beschikbaar gesteld, voor de veiling ten bate van Serious Request (Glazen Huis, Radio 3FM) in de week voor Kerst. Die veiling werd door de Afûk, onder de Praat Mar Frysk-vlag georganiseerd. We hebben voor de worst ‘betaald’ en de opbrengst gaat naar het Rode Kruis, voor moeders in oorlogsgebieden. Het thema van Serious Request dit jaar.”

Een persbericht van Wini Weidenaar:

Gisteren was het feest bij Weidenaar uit Dokkum. Kabelnoord kwam als hoogste bieder op de 50 meter worst en de rondleiding uit de bus. “Wij zijn echt gek op worst, dus wij waren er snel bij!”

Check hier het filmpje van de overhandiging.
http://www.praatmarfrysk.nl/blog.php?navpage=1&id=413

 Een fotoserie van dit evenement

Ook bij een rondleiding staat hygiëne voorop. Foto Kabelnoord, Gijs van Hesteren

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *