De Duiders van Fryslantis

Luister, ik heb er mijn twijfels bij en ben daarin niet de enige. Maar het geeft goede hoop: gemeenschappelijk gedragen gevoelens van urgentie en het feit dat een groot aantal mensen en organisaties hier tijd in steekt. Dus we gaan ervoor!

Zeilen met Waddeninzicht

Zeilen met Waddeninzicht

Vorige week beleefden we de kickoff van de Noordoost-Friese versie van Operatie Atlantis. Werknaam: Fryslantis.  Tegen de  schilderachtige achtergrond van het nepstadje Esonstad en de nepnatuur van het Lauwersmeer voeren we vanaf de heel erg echte locatie van Waddeninzicht, het bedrijf dat ons bereidwillig voorzag van motor- en zeilbootjes. Uitgedaagd en begeleid door het Instituut voor Maatschappelijke Innovatie  hebben wij van de subgroep “Duiders der natuur” samen een stukje gevaren. Rense Bos van het IMI had meteen daarna onze aantekeningen in beslag genomen, maar is is zo vriendelijk geweest me even een scan van deze notities te sturen. Daardoor kunnen we alvast even recapituleren wat we bedacht hadden. Zoals walkapitein Bert Bezoen het zei: “De termen in de opdracht vlogen ons aan, we probeerden er niet aan te denken, maar ze bleven steeds voor onze ogen hangen. Toch hebben we een conclusie kunnen bereiken!”

De opdracht aan de Duiders der Natuur

Wat kregen we mee als huiswerk? Ziehier:

“Als duider der natuur bestudeer je de wetenschapsfilosofische en kentheoretische implicaties van de eerder opgedane ideeën. Dit gebeurt later in het proces, rond februari/ maart 2013. Je onderscheidt de rode draden uit de longlist van ideeën en doet een voorzet voor een shortlist. Daarbij gebruik je inzichten over de lokale context, passendheid in het gebied en transitiemanagement.”

Alsjeblieft!

Lees het verder allemaal op het nieuw aangemaakte weblog van de Duiders: Fryslantis.

Fryslantis tijdschema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *