Demo beeldbellen Kabelnoord in Kollum

Marianne Reitsma, sinds een paar maanden als net afgestudeerd trainee Communicatie aan het werk bij Kabelnoord, beschrijft haar werkkring in een intern nieuwsbericht. “De jonge mensen lopen de deur in en uit bij Kabelnoord. Via onder andere stages worden ze klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Stages zijn erg belangrijk en al helemaal in een tijd van economische crisis, waarbij de afgestudeerden meestal langs de zijlijn blijven staan door weinig werkervaring. Studies moeten mooi worden afgesloten met mooie portfolio’s, zoals die onder ander bij Kabelnoord zijn opgebouwd.”

Een van die jonge mensen is Ewoud van der Wal. Hoe hij bij dit bedrijf terechtgekomen is vertelt hij zelf: “Het is best wel verrassend hoe ik hier terecht ben gekomen. Na mijn studie heb ik als docent aardrijkskunde gewerkt, waarna ik graag wat anders wilde doen. Dat was niet zomaar gevonden omdat gemeentes, provincies en adviesbureaus nauwelijks nieuwe mensen aannemen. Daarom heb ik tijdelijk bij de belastingdienst gewerkt. Na een jaar vond ik dat welletjes en toen zag ik een vacature voor een trainee bij Kabelnoord. Ik was direct enthousiast.”

Ewoud van der Wal legt uit hoe de beeldtelefoons werken.

Hij doet namens Kabelnoord en dochterbedrijf voor Zorg-op-Afstand NijFinster BV onderzoek naar het verschijnsel beeldbellen. “Ik ga onderzoeken of consumenten in de regio daar interesse in hebben en of er mogelijkheden zijn voor Kabelnoord om beeldbellen als product aan te bieden. Dit ga ik bekijken door een enquête af te nemen en bijeenkomsten te organiseren waarbij mensen het beeldbellen kunnen uitproberen.”

Ewoud voegde de daad bij het woord. Hij had vernomen dat in Kollum een informatiebijeenkomst belegd werd voor alle inwoners van 60 jaar en ouder. Thema van deze middag was zorg voor jezelf en voor anderen, nu en in de toekomst. Dit werd georganiseerd door de gemeente Kollumerland c.a., de Seniorenraad Kollumerland c.a., de ouderenbonden ANBO en PCOB en de Wmo-raad Kollumerland c.a., cluster Vrijwillige Thuiszorg en Mantelzorg. Niet gehinderd door bescheidenheid of drempelvrees nodigde Ewoud zichzelf uit voor de bijeenkomst. Men ontving hem met open armen en bood hem alle ruimte. Hij beschrijft dit zelf als volgt.

“Ruim 150 belangstellenden van 60 jaar en ouder waren afgelopen donderdag in Kollum bijeen. Ook Kabelnoord was van de partij. Ouderen konden bij mij kennismaken met beeldbellen. De interesse was enorm. Men vond het erg leuk om met beeldtelefoons beeldcontact te kunnen maken. Daarbij viel het ook in de smaak dat men van de beeldtelefoon naar een computer of tablet kon beeldbellen. Het was tevens een waardevolle middag voor mijn onderzoek naar beeldbellen, want de beeldtelefoons konden aan een breed publiek gedemonstreerd worden. Daarnaast was er voldoende tijd om de mening van de ouderen te peilen.”

Ewoud achter de Kabelnoordstand.

© Foto’s: Sake Beerstra, RTV Noordoost-Friesland

Een uitgebreider verslag op de website van RTV Noordoost-Friesland

 

1 reactie op “Demo beeldbellen Kabelnoord in Kollum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *