Het einde van de wereld, een nieuwe wereld

Een ontmoeting tussen echte personen in een virtuele wereld.
Een ontmoeting tussen echte personen in een virtuele wereld.

Kabelnoord-trainee Marianne Reitsma stelde voor het Medialab Ameland het volgende persbericht samen.

GRASS met het Medialab Ameland

Het is niet onopgemerkt gebleven, de voorspelling van de Maya’s. Zij stellen dat de wereld op 21 december 2012 vergaat en dit heeft al voor nodige onrust gezorgd. Rondom dit onderwerp wordt op vrijdag 21 en zaterdag 22 december het ‘The End of the World Festival’ georganiseerd. Het is een virtueel festival met digitale kunst vanuit de hele wereld. Het Amelander Archipel Medialab ontwikkelde de installatie GRASS. Het lab is nu uitgenodigd om een aantal GRASS-conversaties voor het Odyssey Art & Performance festival voor te bereiden. GRASS is een installatie waarbij de voortgang van processen centraal staat, men zoekt tijdens de gesprekken naar inspirerende ideeën als tegenhanger van het doemdenken.

De installatie GRASS staat in het Sorgdrager Museum op Ameland. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op zaterdagmiddag 22 december. Boeddhistisch monnik en kunstenaar Alex de Jong zal de bijeenkomst begeleiden via internet. Gijs van Hesteren, Innovator van Kabelnoord zal plaatsnemen in de stoel van GRASS om te sparren met bezoekers die het virtuele The End of the World Festival met hun avatar bezoeken.

Odyssey simulator

Ieder jaar presenteert een internationale groep kunstenaars vanuit de Odyssey Contemporary Art and Performance Simulator een festival om het werk van performance kunst in virtuele ruimtes te tonen en te stimuleren. Dit jaar staat het festival in het teken van de voorspelling van de Maya’s. Er wordt gesproken over het einde van de wereld. Maar wat betekent dit eigenlijk? Dat de aarde ontploft? Of gebeurt er iets waardoor de mentaliteit van de mensheid verandert? Allemaal speculaties en theorieën. In het verlengde van dit onderwerp wordt er automatisch gesproken over de toekomst. De virtuele wereld is nabij ons, maar wat houdt dit eigenlijk allemaal in?

 Museum Sorgdrager

De GRASS installatie is ontwikkeld door Timo Mank curator van het Medialab, dat gevestigd is in Hollum op Ameland. De installatie GRASS is een levensgroot model van een huiskamerhoekje met TV toestel, plantje, schilderijtjes aan de muur en een comfortabele stoel. Maar is deze gezelligheid nog wel vol te houden in een wereld die op vele manieren een snelle verandering doormaakt? Komt er antwoord op deze vraag, aanstaande zaterdagmiddag in het Museum Sorgdrager?

Overige informatie

Al jaren wordt het Medialab Ameland ondersteund door founding partner Kabelnoord.

Het festival is ook op Twitter te volgen via www.twitter.com/eotwf  iedereen is uitgenodigd zich in de gesprekken te mengen.

Voor nadere informatie: Timo Mank. Tel.: 0519 554405. www.diteiland.nl

De Poster
De Poster

1 reactie op “Het einde van de wereld, een nieuwe wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *