Een decennium innovatie – terugblik

Dit is de tekst van de uitnodiging voor de slotbijeenkomst van 21 november 2013. Lees ook: Tien jaar innovator, en nu verder.

Slotbijeenkomst en afscheid

Ruim tien jaar geleden besloot Kabelnoord een van de innovatie-vliegwielen van Noordoost-Friesland te worden. Sindsdien werd het ‘maatschappelijk rendement’ van het nutsbedrijf aangejaagd door mij als innovator en mijn micro-afdeling, bestaande uit jonge stagiaires en trainees, in samenwerking met maatschappelijke groeperingen en bedrijven.

Uitnodiging 21 november 2013 klein

De tijd is voortgeschreden. Veel is bereikt en gerealiseerd, maar anno nu wegen de externe baten niet meer op tegen de interne lasten. De positie van Kabelnoord is vaak niet relevant genoeg. Bedrijven, overheden en organisaties  hebben het moeilijk. Vaak zijn zij met heel andere dingen dan innoveren bezig. De aanpak vindt onvoldoende weerklank. Het is steeds moeilijker om buiten de werkelijke business van het bedrijf als trekker van maatschappelijke ontwikkelingen op te treden. Daarom is in goed overleg besloten met huidige innovatie-inspanning te stoppen. Kabelnoord blijft wél bezig met aan de branche gerelateerde technische innovaties en, indien deze zich aandienen, op projectbasis met maatschappelijke innovaties.

Per 1 januari 2014 ga ikzelf op een andere manier verder. Samen met maatschappelijke groeperingen zal ik doorgaan met het genereren van creativiteit, communicatie en het omzetten van ambitie in actie. De motivatie haal ik uit twee motto’s: ‘Festina Lente’ (Latijn voor ‘haast je langzaam’) en ‘Gewoon dóen!’

Mede namens Niek Geelhoed nodig ik belangstellenden van harte uit dit innovatieve decennium met ons uit te luiden. Samen staan we stil bij tien jaar innovatie. Maar vooral ook bij de toekomst van Friesland en de regio Noordoost-Friesland. Doet u mee en komt u ook?

Datum:            donderdag 21 november
Tijd:                 15:30 – 17:30 uur
Plaats:             Restaurant De Grote Wielen, Bûtlân 1, Leeuwarden

Gijs van Hesteren

Innovator

Adres na 1 januari 2014:

Festina Lente Advies, Tekst, Beeld
Gijs van Hesteren
Nieuwe Trekweg 12
8861 KD Harlingen

+31 (0) 6 5353 6162
www.festinalente.nl
gijsvanhesteren@festinalente.nl

2 reacties op “Een decennium innovatie – terugblik

  1. Hartelijk dank voor je inspanningen de afgelopen tien jaar.
    Aangezien ik dit berichtje pas vandaag de 18-de lees ben ik niet op tijd voor het aanmelden voor het evenement 21 november aanstaande.

    Veel succes met je nieuwe activiteiten en we zullen je ongetwijfeld wel weer ergens aantreffen. Innoveren is belangrijker voor de toekomst dan ooit. Innovators kunnen we in Friesland niet genoeg hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *