Parkeerverwarring  aan de Oude Trekweg

Harlingers die vaak gebruik maken van de Oude Trekweg zal het zijn opgevallen: de reclameborden ter hoogte van Body Sport. Enigszins verwarrend worden de naar een langparkeerplaats speurende bezoekers van Harlingen daarmee verwezen naar twee verschillende parkeerterreinen. Het ene is van berger CL Int, het andere van collega Waddenparkeren.nl/Stenen Man.

Tekst en foto’s: © Festina Lente, Gijs en Inge van Hesteren

Een woordvoerder van Stenen Man die liever niet met name wordt genoemd: “We hebben deze borden geplaatst omdat klanten die via het internet bij ons hadden gereserveerd van tijd tot tijd per abuis bij CL Int. terecht kwamen. Bijvoorbeeld, als parkeerders gebruik maken van een navigatiesysteem als Garmin komen ze bij ons, maar hebben ze dat van TomTom, dan is het ‘bestemming bereikt’ op het andere adres. We hebben veel kosten gemaakt om via internet goed zichtbaar te zijn en dan vinden we het niet zo leuk dat we klandizie missen. Verder geen strijd, hoor. We hebben een prima verhouding met de mensen van Parking All-in. Voor ons hoeft het niet in de krant”

Paul Hilarides van CL Int. tilt er evenmin zwaar aan. “De buurman wil zich graag zo duidelijk mogelijk profileren, denk ik. We hebben totaal geen slechte verhouding met hem. We komen gewoon bij elkaar op de koffie. Met al die borden ben ik ook niet echt blij, maar een probleem heb ik er absoluut niet mee. Weet je, vroeger zaten zij aan de andere kant van de Grensweg en speelde het probleem eigenlijk niet. Nu ze voor de aanleg van de nieuwe rijksweg moesten verhuizen naar een nieuwe plek zitten ze vlakbij ons. Dat maakt het voor klanten een beetje minder duidelijk. Maar als we mensen krijgen die gereserveerd hebben bij De Stenen man sturen we ze gewoon door.”

Over het parkeerbeleid in de gemeente Harlingen gaat Hilarides verder: “Het is echt nodig dat het parkeren van eilandbezoekers goed geregeld is. De gemeente heeft gezorgd voor parkeerruimte om en rond de havens. Als noodzakelijke aanvulling hebben particuliere bedrijven als dat van ons zeker bestaansrecht. CL Int. is eigenlijk een bergingsbedrijf. Daarom weten we hoe het ervoor staat. We slepen regelmatig auto’s weg in opdracht van gemeente of politie, of van Wopke Klaver van winkelcentrum Kimswerda. Laatst nog meerdere auto’s die al ruim een week stilstonden op de parkeerterreinen van de Aldi en de Jumbo. Dan praat ik nog niet over de overlast bij bewoners in de woonwijken van de stad. Goed dat we nu een parkeervignet hebben, dat is tenminste iets. Het is heel raar; er zijn altijd mensen, die willen gewoon geen cent betalen. Ze parkeren hun auto desnoods ergens in Kimswerd, of in de buurt van het station in Franeker. Zitten de mensen daar met de auto’s opgescheept.”

Tekst en foto’s: © Festina Lente, Gijs en Inge van Hesteren

Dit artikel verscheen eerder in de Harlinger Courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *