Rijden met Gijs - boekomslag - voorzijde

Boekrecensies

Over ‘Rijden met Gijs’

Bestelinformatie

Rinus van Leest, juli 2022
Het blijft een genot om dit woordenspel te lezen. Ik beleef de momenten met je mee, zo levendig en beeldend heb je alles geschreven.
Ik heb het in één adem uitgelezen. Het boek lijkt op een gepersonaliseerde vorm van ‘Zen and the art of motorcycle maintenance’.
Sleutelen aan motoren, waarbij je eigenlijk ook sleutelt aan jezelf. Zo pak je stap voor stap, zoekend, tastend en ervarend een nieuw leven op.
Het boek heeft me zeer ontroerd en ik ben je dankbaar dat je dit allemaal met ons kon en wilde delen.
Joop van der Heide in de Harlinger Courant, augustus 2022 
Het gaat over de vrijheid van het motorleven én de vrijheid van de bruine vaart. Gijs van Hesteren ‘spoelde’ in Harlingen aan om op historische klippers, tjalken, steilstevens, etc. de vaarvrijheid te beleven. Dat deed hij samen met zijn echtgenote Inge, in het werkbare charterbedrijf Festina Lente. 
Helaas waren Gijs en de kinderen gedwongen om afscheid te nemen van Inge, die veel te vroeg overleed. Vóór Festina Lente was hij, na een ietwat slordige schoolperiode onder meer student sociale wetenschappen, in havens aan het werk, hij knapte motoren op, was pijpfitter en kwam na zelfstudie in het welzijnswerk terecht. 
“Dat was dus niks voor mij, onoplosbare ellende van de de tehuiskinderen, ik werd er ziek van en de situatie is nog steeds niet verbeterd. Schande!” 
Het schrijftalent van Gijs kwam boven water en hij werkte enige tijd in de journalistiek. De humorvolle schrijfstijl maakt het boek tot een aangenaam leesobject en je verliest jezelf in de belevingen van de schrijver.
Het Motorrijwiel, september 2022
Zoals bij zo veel motorrijders begin ook het gemotoriseerde leven op twee wielen van Gijs in het zadel van een bromfiets, onder andere een Puch waarmee hij in 1970 naar Italië reed. Dat verhaal is de start van een reeks boeiende verhalen in dit boek. Wat volgt is een vermakelijke mix van verhalen en anekdotes, waarin Gijs heen en weer schiet van motortrips naar racebelevenissen. Mocht je de vakantie nog te goed hebben, dan is 'Rijden met Gijs'' een aanrader om in je koffer te pakken!
Jaap Bekkema, oktober 2022
Ik heb je boek met veel interesse gelezen. Ik ben normaal niet zo van de reisbeschrijvingen, maar jouw verhalen waren goed leesbaar, to the point en met oog voor de omgeving, waardoor je als lezer een goed beeld krijgt van waar je je bevond. Ook eerlijk en oprecht over jezelf, en over wat de gebeurtenissen in je leven met jezelf deden.

Bestelinformatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *