Amelander scholen op glasvezel

Dit pand krijgt een glasvezelaansluiting.Nes (Ameland). De gemeente Ameland beschikt sinds deze week als eerste Friese gemeente over scholen die allemaal op glasvezel zijn aangesloten. Op maandag 26 april heeft Kabel Noord ook “’t Ienster”, “De Schakel” en de “Koningin Wilhelminaschool” aan het supersnelle netwerk gekoppeld. De Kardinaal de Jong basisschool en de Burgemeester Waldaschool voor voortgezet onderwijs op het eiland, hadden al de beschikking over glasvezel.

Hiermee zijn de laatste 3 basisscholen klaar voor de toekomst. Glasvezel biedt scholen voordeel, want het maakt samenwerking en daarmee kostenreductie mogelijk. Ook komen er meer mogelijkheden voor het onderwijs zelf beschikbaar. In de lessen wordt steeds meer met computers gewerkt. Maar ook toepassing van bewegend beeld in de les is mogelijk. Zo worden er bijvoorbeeld op de Burgemeester Waldaschool al geruime tijd lessen via video gegeven vanaf een andere school in Drachten. Kabel Noord verwacht in de nabije toekomst nog meer scholen op glasvezel aan te sluiten.

(Persbericht Kabel Noord)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *