SAM-racedemo Cranendoncks Initiatief van 2013?

Nominatie voor Cranendonck

Die dikke kerel links op het podium, dat ben ik. Nog verder naar links zie je Piet van der Wiel, voorzitter van de Stichting MASO. Foto’s bij dit bericht van Festina Lente, Inge van Hesteren.

Negen jaar oud was ik, toen ons gezin verhuisde naar Breda. Maar tussen 1955 en 1963 werkte mijn vader als huisarts in het Zuidoost-Brabantse Budel, vlakbij Maarheeze en Soerendonk. Op de vrije woensdagmiddagen, als mijn vader zijn ronde met huisbezoeken ging maken, mocht ik  wel eens mee in zijn DKW-auto 3=6. Begeleid door tweetaktgeronk en blauwe uitlaatdampen reden we over de kinderkopjes van de Budelse beemden. Zo kwamen we nog eens ergens. Vooral de naburige plaatsnamen Soerendonk en Cranendonck zijn altijd in mijn herinnering blijven hangen. In mijn jongensoren klonken ze intrigerend en mysterieus.

Vijftig jaar – een halve eeuw! – later was ik voor het eerst terug, als deelnemer aan de Klassieke Motorraces Soerendonk. Met mijn Yamaha XS650 uit 1972 behaalde ik een tweede plaats in de SAM-klasse 750cc. Een gedenkwaardige dag voor mens en machine. Wat mij betreft was het evenement één van de toppers van het jaar.

Voor álle deelnemers, de organisatie en het publiek was het sowieso een topevenement . Het was de eerste keer sinds meer dan veertig jaar dat er weer geracet werd; met klassieke motoren nog wel. Wat was het een mooie dag, wat een leuke sfeer, wat werd er goed samengewerkt en wat was het goed georganiseerd! Wat ons rijders betreft volgend jaar weer.  Om al deze redenen heb ik een nominatie ingediend van het evenement als Cranendoncks Initiatief van het Jaar 2013.

Hoezo

Voor wie wil kan het nog nét even vandaag: nomineer de SAM-racedemo Soerendonk als Cranendoncks Initiatief van het Jaar 2013! Piet van der Wiel, voorzitter van de Stichting MASO, vraagt of je een mailtje wilt sturen aan de gemeente Cranendonck, communicatie@cranendonck.nl. Vertel in de mail dat je de Klassieke Motorrace nomineert en eventueel waarom. Dit kan nog tot 9 december.

De gemeente: “Om hiervoor in aanmerking te komen moet het initiatief genomineerd worden en moet het aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het een evenement, project of actie zijn die in 2013 plaats vond, die mensen samen brengt, georganiseerd is door en voor Cranendonckers en die positief bijdraagt aan een Cranendonckse kern of de inwoners.”

Piet van der Wiel: “Stg. MASO vindt dat De Klassieke Motorrace helemaal voldoet aan deze eisen. Het was een leuk en vooral historisch evenement voor en door Cranendonckers, maar ook voor mensen daarbuiten. Het evenement zet Cranendonck weer op de kaart.”

Een verslag van de demo vind je op de website van SAM Motorsport.

De vrijwilligers van Soerendonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *