Heidebingel over digitale diensten

Vandaag de Heidebingel in de digitale postbus. Het is de nieuwsbrief van Plaatselijk Belang Twijzelerheide. Eén onderwerp haal ik er hier even uit: een verslag van de behandeling van het onderwerp Virtueel Loket in het dorpssteunpunt Heidepunt.


De Heidebingel beschrijft hoe Hanny Massolt van de beherende organisatie Raderwerk moest toegeven dat het onderdeel Virtueel Loket nog niet optimaal draait. De uitleg daarvoor, het beperkte pakket dat aan dienstverlening wordt geleverd, lijkt me terecht.

Een tweede argument wordt niet genoemd: communicatie. Echter, dat het loket ter sprake is gekomen tijdens de ledenvergadering vergrootte de bekendheid van het loket direct.  En de vermelding in de Heidebingel natuurlijk ook. Maar één ding is zeker: er blijft werk aan de winkel. Hieronder de tekst uit de nieuwsbrief.

Presentatie Virtueel Loket en Minsken meitse in Doarp.

Mevrouw Hanny Massolt en de heer Wil van Dijk waren gekomen om het een en ander over de gang van zaken van het Heidepunt te vertellen. Mevrouw Hanny Massolt van Radarwerk is de coördinator voor het Heidepunt en deelde mee dat het Heidepunt op 27 november 2010 officieel geopend was in de voormalige Rabobank. De inbrengwinkel “Hast voor gees “loopt goed. Men is op dit moment bezig om een telefooncirkel en een boodschappendienst op te zetten. Bij de klussendienst komen nu enkele aanvragen binnen. Er is een hok geplaatst voor opslag voor douche- en postoelen etc. Er is ook een rolstoel aanwezig, die men in bruikleen mag gebruiken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere wurkshops. Te denken is aan oude ambachten. Op dit moment loopt het Virtueel Loket niet goed. Dit komt omdat nog niet zoveel mogelijk is. Men kan er geen rijbewijs, identiteitskaart etc. verkrijgen. Op dit moment beperkt het zich alleen tot kontact met de sociale dienst. Men is wel bezig met de ontwikkeling om ook virtueel contact te maken met de Rabobank en politie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *