Glasvezel voor Byldskermloket

Eerst maar eens die buis door de muur, daarna volgt graven van de gleuf.

Toevallig was ik in de buurt toen men begon met de aanleg van glasvezel voor het Heidepunt in Twijzelerheide. We wilden net een demonstratie geven van het Byldskermloket, het virtuele loket. Mensen van de gemeente Achtkarspelen, Thuiszorg De Friese Wouden en Raderwerk zaten om de tafel toen een enorme drilboor naar binnen werd gedragen. Echt gelegen kwamen de technici wat dat betreft niet. Aan de andere kant, wat betreft het publiek, een beter moment hadden zij niet kunnen kiezen. En het was zo klaar. Hup, gat in de muur, glasvezelbuis naar binnen en vergaderen maar weer.

Met de ADSL-verbinding die tot nu toe werd gebruikt was de kwaliteit van de op Skype gebaseerde beeldcommunicatie maar matig. We gaan er van uit dat het videobeeld nu beter zal worden. Tegelijkertijd sluit Kabel Noord ook twee naburige scholen aan op glasvezel.

Vital Rural Area

Het Byldskermloket is één van de projecten in Werkpakket 3 van Vital Rural Area, die gaan over ‘Verbetering diensten op het platteland’. Regelmatig blogde ik daarover, zie de meest recente: Nieuwsbrief Vital Rural Area nr. 3 en hier het overzicht van alle blogs over dit Europese project.

Lees over Twijzelerheide ook: Glasvezel voor Heidepunt of het overzicht van alle blogs over het virtueel loket.

Kijk heren, het is heel simpel....

Engelstalige versie van dit bericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *