Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen

Achter de microfoon Silke Jongbloed, die met vaste hand het slotsymposium van het NetNixproject ‘Jouw Wereld in beeld’ organiseerde en begeleidde. Foto Festina Lente, Inge van Hesteren.

Vanaf begin december is de kantoor- en productieafdeling van NetNix gevestigd in de burelen van de lokale omroep RTV Noordoost-Friesland in De Westereen. De oplossing voor een al lang levend probleem. Het voordeel is wederzijds: de lokale omroep maakt voortaan mede gebruik van de productieactiviteiten van NetNix, die onder andere bestaan uit camera’s, geluidsapparatuur, computers en software voor beeldbewerking.

Onze NetNix-stagiaire Silke Jongbloed stuurde over deze mijlpaal een persbericht de wereld in, dat onder andere werd opgepikt door Omrop Fryslân. Vanmorgen (4 december) besteedde de Omrop er aandacht aan, door middel van een vraaggesprek met creative director Anneke Smidt.

De tekst van het persbericht:

Streekomroep RTV NOF en de stichting NetNix gaan binnenkort nauwer samenwerken. Na intensief contact blijkt dat doelstellingen en werkzaamheden van de beide organisaties elkaar goed aanvullen, zeker voor wat betreft de rol van jongeren. Vanaf december zal NetNix haar intrek nemen in De Westereen, in het gebouw van de lokale omroep voor Dongeradeel, Dantumadiel en Kollumerland. Deze samenwerking zal het doel van een mediaproductiehuis voor jongeren, centraal in Noordoost-Friesland, dichterbij brengen.

De stichting NetNix is een videoproductiebedrijf voor en door jongeren. De video’s spelen in op maatschappelijke vraagstukken in de krimpregio Noordoost-Friesland. NetNix is ontstaan nadat RTV NOF in 2008 jongeren liet meedoen aan maatschappelijke stages bij de radio. Niet veel later werd NetNix een stichting, die daarna diverse video’s maakte over maatschappelijke vraagstukken en thema’s op het platteland. Het is nu tijd voor een volgende stap: voor de toekomst van NetNix brengt de huisvesting en de samenwerking met RTV NOF vele voordelen met zich mee.

Ook bij RTV NOF zijn veel jongeren voortdurend actief aan de slag met het produceren van zowel radio als televisie. Nadat de vrijwilligers van de streekomroep in 2011 verhuisden naar een eigen en modern onderkomen in het centrum van De Westereen timmeren zij continue aan de weg. “Door gebruik te maken van elkaars knowhow en materialen kan er voor de jeugd een prachtige gelegenheid ontstaan om in dit mediaproductiehuis ervaring op te doen in media-productie”, aldus Simon Talsma, bestuursvoorzitter van RTV NOF. Vanuit NetNix zal ook de nodige aansturing voor jongeren gaan komen. Anneke Smidt, oprichter en creatief brein van NetNix, zal tevens als vrijwilliger bij de omroep aan de slag gaan. Hierbij zal zij jongeren die zich aanmelden begeleiden en helpen bij het maken van interessante radio en televisie, gericht op Noordoost-Friesland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Silke Jongbloed, Trainee Kabelnoord en NetNix, telefoon 06 23 26 14 85, email s.jongbloed@kabelnoord.nl.

Kijk ook op www.rtvnof.nl en www.netnix.nl

Vraaggesprek Anneke Smidt bij Omrop Fryslân

 

1 reactie op “Streekomroep RTV NOF en NetNix slaan handen ineen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *