Zündapp in Winsum

Zo’n Zündapp duw je wel makkelijker aan dan een 750-viertakt met 10,5:1 compressie.
(Foto: Gijs van Hesteren jr.)

Even niet met de XS naar het Groningse Winsum. Het CRT kent geen 750cc-klasse, laat staan dat er met schijfremmen gereden mag worden. Dus mocht ik hier meerijden in de Zündapp Rookieklasse, enkele jaren geleden ingesteld door CRT-voorzitter Wim Baetsen. Eigenlijk bedoeld voor nieuwkomers en jeugdigen, maar echt, ik voel me nog heel erg jong.
Met de opgevoerdee Rookie-Zündapp: tamelijk grote coureur, tamelijk klein motortje.

Pakweg acht pk, dat was weer eens iets anders als een 750 viertakt. Even wennen. Vooral de versnellingsbak van de Zündapp zorgde voor verrassingen. Tussen iedere versnelling een vrijstand. De positie in de racedemo werd daardoor bepaald door het aantal keren dat er werd misgeschakeld. Koppel bij weinig toeren was niet aanwezig, dus dan was het even zoeken naar een passend verzet. Het bleek wél héél erg leuk! In elk geval tot aan de tweede manche; halverwege hield ie ermee op. Geen vonk of zo.
Na uitvallen maak je geen kans op een prijs voor regelmatigheid. Gijs junior en ik zijn meteen na de races naar huis gegaan. Net terug in Harlingen word ik gebeld: “Gijs, waar was je, je had een prijs, of in elk geval bloemen.” Derde plaats, geloof ik.
Zo zie je maar weer. CRT en Rookie Team en Wim Baetsen en Henk Batterman en Gijs jr, bedankt!

Zündapp in Winsum.

 

In mijn boek ‘Rijden met Gijs’ beschrijf ik nog veel meer motoravonturen. Bestelinformatie op deze website, in het bericht Het boek is klaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.