‘Rijden met Gijs’- Het boek is klaar

“Wanneer ga je dat boek nou eens schrijven, Gijs?” vragen mijn vrienden me van tijd tot tijd. Af en toe lees ik mee in het weblog van de grote George R. Martin. Wat me daar vooral opvalt: deze fantasy-auteur – met wie ik me in ieder ander opzicht absoluut niet op één lijn durf te stellen – schrijft liever korte stukjes. Helaas, want iedereen wacht al jaren op het afsluitende deel van zijn imposante romancyclus ‘Songs of ice and fire’ – ‘Game of Thrones’, zoals de meeste mensen de reeks zullen kennen.

Rijden met Gijs - boekomslag - voorzijde

Zo vergaat het mij ook. Een roman, ja dat lijkt mij mooi. Maar het komt er nooit van. De waan van de dag, altijd druk bezig, ondanks het intreden van de pensioengerechtigde leeftijd. Of is het een kwestie van concentratie? Ongeduld? Ik weet het niet. Leeghoofdigheid misschien. Romanschrijvers hebben een verhaallijn bedacht, zien karakterontwikkeling voor hun geestesoog. En schrijven gedisciplineerd elke dag duizend woorden. ‘Het is gewoon werk’.

Vooralsnog geeft mijn geestesoog weinig sjoege. Toch heb ik er vertrouwen in. Op een dag zal de muze mij raken en dan rollen de vijftigduizend benodigde woorden vanzelf uit mijn toetsenbord. Om de wachttijd te verzachten stelde ik in het nabije verleden al enkele keren bloemlezinkjes samen. ‘De vierkante stoomboot’ was er zo één. Via mijn eigen eenmansuitgegeverij gaf ik het uit op papier (print-on-demand) en als e-book via Amazon.
Jammer genoeg deed ik dit in een tijd dat Amazon in Nederland nog zo goed als afwezig was. Het boekenbestand van de Amerikaanse pakketverzender bestond hoofdzakelijk uit Engelstalige uitgaven. Mijn stoombootje ging geruisloos in die overvloed ten onder. Toch heb ik een vijftigtal exemplaren kunnen verkopen. Dank vrienden en familie!

Eind 2021 diende de zoveelste corona-lockdown zich aan. Coronawinters geven je veel tijd om thuis na te denken, of om je gedachten op schrift te stellen. Daarom dacht ik aan een soort interim-boek, ‘Rijden met Gijs’.

Als ik nu eens een selectie zou maken uit de tientallen stukjes – verhalen, artikelen, blogs, dagboeken – die ik de afgelopen vier jaar had geschreven? Ik ben er voor gaan zitten. Een paar avonden, dacht ik eerst, maar uiteindelijk ben je er weken, zelfs maanden mee bezig.

Och, niks bijzonders, die motoravonturen in ‘Rijden met Gijs’. Iedereen zou ze kunnen beleven. Maar ja, nadat ik ze heb opgeschreven ben ik ervanaf. Dus: in dit boek kunt u vooral lezen over alles wat mijn van tijd tot tijd narcistische zelf bezighoudt en raakt. Bovenal heb ik geprobeerd te schrijven over mensen, motorfietsen en af en toe een bootje.
U zult ontdekken dat het allemaal begon met brommers.


Bestelinformatie

‘Rijden met Gijs’

Online, bij Amazon

Verkoopprijs ‘Rijden met Gijs’ € 16,00 plus Amazon-verzendkosten. Als u geabonneerd bent op Amazon Premium is verzending vaak kosteloos.

Rechtstreeks bij mij persoonlijk 

Verkoopprijs ‘Rijden met Gijs’ € 16,50 (sorry, iets meer dan rechtstreeks bij Amazon, vanwege mijn inkoopkosten) plus € 6,50 verzendkosten. Klik of tik op de link hierboven, mail, bel of app mij met uw adres en hoeveel exemplaren u wenst. Ik stuur u vervolgens een tikkie of ik geef u mijn bankgegevens.  U kunt ‘Rijden met Gijs’ ook persoonlijk bij mij afhalen. Sowieso krijgt u er een persoonlijke opdracht op de titelpagina bij.

Als u ooit al mijn boekje ‘De vierkante stoomboot’ hebt gekocht, geef ik u drie euro korting op ‘Rijden met Gijs’.

2 reacties op “‘Rijden met Gijs’- Het boek is klaar

  1. Zag het boek liggen bij Motorado in Leeuwarden en aangezien ik vandaag de dag wat extra tijd tot mijn beschikking heb, besloot ik om het boek aan te schaffen. Thuis gekomen heb ik het meteen opengeslagen en ’s avonds laat had ik het uit. Stuk voor stuk mooie, boeiende en goed geschreven verhalen die niet alleen gaan over het avontuur op de motor en de boot en de interessante mensen die je daarbij tegenkomt maar ook over wat het verliezen van je levensgezellin met je doet en hoe je dan op de een of de andere manier mee moet dealen. Op alle gebieden een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *