Even wennen in Hierden

Classic racen bij de SAM in 2022

Jan Smit had ook wat te repareren aan zijn XS650, maar het was een poging waard, dankzij lege frisdrankblikjes en slangklemmen. Ton van de Weideven (rechts) helpt met meedenken.
(Foto: Gijs van Hesteren)

Begin mei. Met mij en mijn Yamaha XS ging het niet helemaal goed. Het was tijdens de SAM-racedemo te Hierden. De nieuwe hydraulische bediening van de koppeling liet het een tikje afweten en bakte mij een poets. Ik was al naar de opstelfuik gereden. Het vinden van de vrijstand wilde even niet erg lukken. Onafwendbaar kwam de koppeling op. Dát was de bedoeling niet!
Inknijpen van de voorremhendel had een averechts effect. Het voorwiel schoof onder me vandaan en daar viel ik om, met motor en al in het natte gras. Dit leek me een bericht van het noodlot, dus snel motorpak uit. Nou ja, dacht ik, ik kan beter vallen vanuit stilstand in het rennerskwartier, dan met honderd kilometer per uur langs de baan.
De rest van de dag maakte ik mezelf nuttig als vlaggenist. Gelukkig verdedigden Jan Smit en Jan van Zuuk met verve de eer van de Yamaha XS650.

Wedstrijdleider Richard Borrenbergs doet de briefing, met op de achtergrond links bestuurslid Harry Bouwman en rechts voorzitter Wim Hendriks.
(Foto: Gijs van Hesteren)

Na de pandemische lockdowns en andere narigheden was dit de eerste SAM-demo sinds 2019, dus het was ook voor de organisatie even wennen. Vele nieuwe gezichten hielden die dag de organisatie draaiend. Achter de schermen ging vanzelfsprekend van alles mis, maar de deelnemers kregen daar weinig van mee. Die hadden een topdag.

 

In mijn boek ‘Rijden met Gijs’ beschrijf ik nog veel meer motoravonturen. Bestelinformatie op deze website, in het bericht Het boek is klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *