Voor de derde maal Classic Races te Hierden

Voor de lokale media rondom Hierden en Harderwijk schreven we een persbericht over de classic racedemo te Hierden, die aanstaande zaterdag 2 mei zal plaatsvinden.

HIERDEN – Zowel in 2013 als in 2014 werden vlakbij Hierden racedemo’s voor historische wedstrijdmotoren gereden. Dit meeslepende evenement zal ook dit jaar op het stratencircuit nabij de Grevenhofseweg plaatsvinden. Voor de coureurs van SAM Motorsport het begin van een lang seizoen,  vol met regelmatigheidswedstrijden. Ze rijden niet alleen om het SAM-kampioenschap, maar ook om de zwaar bestreden Veluwecup, die wordt gesponsord door Star Twin Motoren te Loenen. Nieuw voor 2015: het circuit wordt met de klok mee gereden, in tegenstelling tot de vorige jaren.

Tekst en foto’s © SAM Motorsport/ Festina Lente, Gijs & Inge van Hesteren

SAM-demo Hierden. Spectaculaire actie in de zijspanklasse.

De zijspancombinatie van Joop Berghorst in één van de vele linkerbochten. Dit jaar zal er rechtsom worden gereden.

Het startschot voor deze uit drie wedstrijden bestaande miniserie valt op zaterdag 2 mei aanstaande. De tweede aflevering van de Veluwecup vindt plaats op bedrijventerrein Broeklanden te Elburg (18 juni) en op 3 oktober de apotheose op het stratencircuit te Oosterwolde. In tegenstelling tot vroeger, toen het om absolute snelheid ging, proberen de deelnemers tijdens de SAM- wedstrijden zo regelmatig mogelijke rondentijden te rijden. Alleen vasthoudendheid, rijvaardigheid en natuurlijk regelmatigheid bezorgen hen een overwinning. 

De motoren moeten vóór 1988 zijn gebouwd. Ze zijn verdeeld over de inhoudsklassen 50cc tot en met 750cc en bovendien de klassieke zijspannen, waar dit seizoen een aantal nieuwe deelnemers aantreden. Black Mamba Racing vult een speciale clubklasse in, met tientallen snerpende tweetakten van 50 tot 125cc. Elke klasse komt driemaal aan de start: ’s ochtends voor een baanverkenning en ’s middags twee manches met regelmatigheidswedstrijden.

SAM-racedemo Hierden 2014 © SAM/Festina Lente, Inge van Hesteren

De 350cc-klasse, hier in mei 2014 nog linksomrijdend.

Voor de toeschouwers wordt het een boeiende dag. Geniet van de wedstrijden en kijk rond in het rennerskwartier en bij de pitstraat. De Hierdenaar Tonnie van de Bunte maakt het mogelijk, samen met de vrijwilligersgroep de vele sponsors uit de omgeving van Hierden.

Over SAM

Zowel voor coureurs als voor publiek staat SAM voor betaalbare motorsport. SAM laat zien hoe het eraan toeging langs de stratencircuits van de jaren zeventig en tachtig.
Lees op www.sammotorsport.nl  de verslagen van spannende wedstrijden, bekijk spectaculaire foto’s en video’s, of geef je mening over de evenementen. Publiek, medewerkers en coureurs van SAM vormen een actieve gemeenschap; daarom is SAM ook te vinden op YouTube, Facebook en Twitter.

SAM-racedemo Hierden 2014 © SAM/Festina Lente, Inge van Hesteren

Organisator Tonnie van de Bunte met de wethouder, die het evenement officieel opende.

SAM-racedemo Hierden 2014© SAM/Festina Lente, Inge van Hesteren

Voor een podiumplaats hoef je niet jong en sterk te zijn. Hier de winnaars van de 50cc-klasse in 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *