Twintig gitaristen spelen ‘Ride’

Presentatie titelsong theaterstuk Jumping Jack

Twintig gitaristen.
(Foto’s: Gijs van Hesteren)

UTRECHT – De hoofdrolspelers van openluchtspektakel ‘Jumping Jack’, Matteo van der Grijn en Julia van der Vlugt, gaven in februari, tijdens Motorbeurs Utrecht, een ronkende live-uitvoering van de titelsong ‘Ride’, begeleid door de Jumping Jack Band en twintig rockgitaristen.

Pieter Stellingwerf, productieleider van theatercollectief BUOG (Bedenkers en uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen): ‘We blazen hiermee alvast een beetje in de bus. We moeten veel kaarten verkopen, want het wordt heel groot. Dat laten we vandaag zien. Twintig van de 47 gitaristen zijn hier, en alle hoofdrolspelers.’

Het grootste deel van de gitaristen kwam per touringcar vanuit het Groninger en Drentse land naar Utrecht. Negentien man en één rockvrouw: Grietje Willemsma.

‘Jumping Jack’ gaat over het leven van motorcoureur Jack Middelburg, een van de ‘grote drie’ van de Nederlandse motorsport. In de voorstelling komen theater, motorrace en muziek samen. Frank Lammers regisseert de twintig acteurs, dertig motorrijders, zestig dansers en veertig gitaristen en zegt trots: ‘Voor het eerst in de wereldgeschiedenis een theatervoorstelling met een motorracer in de hoofdrol.’

‘Ride!’, zingen de hoofdrolspelers.

Het stuk wordt uitgevoerd van 9 tot en met 19 mei op het TT-circuit te Assen. De clip van Ride staat nu onder meer op YouTube. Info: www.jumpingjack.nu.

Lees ook: Ongewone gebeurtenissen met Jumping Jack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *