Aanmoediging voor de motorsport

De ‘Inge van Hesteren Aanmoedigingsprijs’

De ‘Inge van Hesteren Aanmoedigingsprijs’

Jaarlijks mag ik tijdens tijdens de jaarvergadering van de raceclub SAM de ‘Inge van Hesteren Aanmoedigingsprijs’ uitreiken. Natuurlijk blijf ik razend nieuwsgierig naar de identiteit van de initiatiefnemer en goede gever hiervan. Maar deze blijft zoals in voorgaande jaren graag onbekend.

Heel raar voelt het, dat ik de prijs dit jaar niet kan toekennen tijdens zo’n jaarvergadering. Het leek ons bestuur in deze besmettelijke tijden geen goed idee een bijeenkomst te beleggen. De SAM mikt hiervoor op januari of februari – wie weet is er dan sprake van versoepeling.

Enfin, ieder jaar weer doet het me heel erg goed om op deze manier wijlen mijn maatje in zaken en liefde (en in motorsport) zo te herdenken. En tegelijkertijd een pluim te geven aan een SAM’er die zich bijzonder heeft onderscheiden voor de motorsport.
Al snel kwam ik op één naam. De aanmoediging gaat naar Black Mambavoorman Johan Emmers. Want hij wist het deze zomer tot twee keer toe voor elkaar te krijgen dat er veertig – en de tweede keer tachtig – classicrijders de verre reis naar het Waals-Belgische Mettet ondernamen. Ze reden daar de hele dag hun rondes. Volgend jaar heeft Johan plannen voor een heel weekend met classics, misschien wel met een endurancedemo zelfs!

Dus Johan, de aanmoedigingsprijs is voor jou, met de complimenten van het volledige SAM-bestuur en vanuit de wolken hierboven ook van Inge. Als het lukt om komend voorjaar een SAM-vergadering te beleggen zullen we hem persoonlijk aan jou overhandigen.

Naast Johan hebben ook Hans Dornbos en Erik Blokzijl zich bijzonder ingespannen voor het algemeen belang. Hans organiseerde meerdere klassiekerdagen op het TT-circuit, in samenwerking met CRT van Hennie Lentink. De lezer vindt elders in dit weblog een verslag hiervan. Erik Blokzijl zorgde dat zijn MCRT-achterban kon aansluiten bij diverse evenementen van zusterorganisaties en op het kartcircuit te Emmen regelde hij zelfs een heel weekend.

2 reacties op “Aanmoediging voor de motorsport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *