Politici bezoeken Kabel Noord

Een goed idee van de Statenfractie van de Christenunie. Het was voor het eerst, dat politici zichzelf op deze wijze bij ons hadden uitgenodigd. We ontvingen hen graag!

Werkbezoek Statenfractie Christenunie aan kabel Noord. Foto: Tienke Stellingwerf-Bloem

Werkbezoek Statenfractie Christenunie aan kabel Noord. Foto: Tienke Stellingwerf-Bloem

Niek Geelhoed gaf de statenleden een toelichting over de geschiedenis en positie van Kabel Noord als gemeentelijk nutsbedrijf. Over de glasvezelontwikkelingen in Friesland zei hij: "Die stagneert. Het is heel belangrijk dat een regionale overheid faciliteert, regisseert en misschien wel mee-investeert."

Hoezeer je als regio ook investeert in fysieke infrastructuren, je zal altijd te kampen hebben met je perifere ligging. Als je verder kijkt dan de ‘oude’ economie, dan zie je dat in de ‘nieuwe’ economie afstanden en locaties niet meer tellen. Het maakt niet uit waar een digitale winkeletalage zich bevindt. Niet alleen investeren in asfalt en bakstenen dus. Een zo breed mogelijke digitale snelweg biedt met name het perifere platteland nieuwe kansen.

De politici namen kennis van actuele breedbanddiensten als videovergaderen en thuiszorg op afstand met beeldtelefoons, zoals bijvoorbeeld NijFinster BV die uitvoert bij thuiszorgorganisaties en andere zorginstellingen.

Beeldtelefoon

De fractie vond het bezoek geslaagd en dat vonden wij ook. 
Wij konden laten zien wat ons bezighoudt. Misschien zou zo’n politiek werkbezoek vaker moeten plaatsvinden. De kritische vragen van de statenleden helpen ons om onze visie helderder te krijgen.

Foto’s: Tienke Stellingwerf-Bloem

Verslag op website RTV NO-Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *