Game zet Noordoost Fryslân op de kaart

Rural Game Engine

In Real Life én virtueel

Goed nieuws, een persbericht vanuit het provinciehuis. Kabelnoord is vanaf het begin betrokken bij the Rural Game Engine, als extern adviseur en innovatie-aanjager. Na anderhalf jaar doorzetten is een toekenningsbeschikking voor het project Rural Game Engine onderweg. 

Het persbericht van de Province Fryslân:

Een vijftal bedrijven uit Fryslân gaat aan de slag met een bijzondere game. Met behulp van je smartphone komen de virtuele en de echte wereld bij elkaar. Daardoor is het bezoeken van de regio Noordoost Fryslân extra aantrekkelijk voor de jeugd. En dat is precies de bedoeling van de bedenkers. De provincie steunt het project met een subsidie van € 200.000,–.

Raadsel

In de game moet het raadsel van de 12e stad worden opgelost. Met behulp van augmented reality koppelt het spel de game aan het de echte omgeving. Augmentend reality is het toevoegen van computerbeelden aan echte beelden. Zo komen historie, natuur en cultuur op de smartphone of tablet voorbij. Via de game komt er ook aandacht voor het bedrijfsleven.

Partners

Er zijn 5 bedrijven die samenwerken aan de game. Waaronder ook bedrijven uit de recreatie en toerismesector. Zoals Copini Buitensport en Natuurlijk Kollummeroord, beide uit Kollumerpomp. Voor de techniek zorgen Grendel Games uit Leeuwarden en Pebble Productions uit Dokkum. Voor het concept van de game is Statuur uit Bolsward betrokken.

Subsidie

Naast de provincie Fryslân, dragen ook de Europese Unie, het ministerie van EL&I en Samenwerkingsverband Noord-Nederland bij aan het project.

 


Op de website van RTV Noordoost-Friesland, www.rtvnof.nl, staat een aangepaste versie van het persbericht. Onder het hoofdstukje ‘Partners’ heeft men daar toegevoegd:

“Aanjager van het project was met name innovator Gijs van Hesteren van Kabelnoord. “

Dat is natuurlijk erg attent – en niet helemaal bezijden de waarheid.

Meer lezen over de Rural Game Engine

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *